Вторник,

"Инвестбанк" АД с по-добри условия по кредити за зелена енергия

От: СТАНДАРТ -
254
"Инвестбанк" АД с по-добри условия по кредити за зелена енергия
A
A
A

„Инвестбанк“ АД предлага на своите бизнес клиенти кредити за зелена енергия, които позволяват инвестирането във фотоволтаични централи и други методи за производство на електроенергия от възобновяеми източници. Кредитът е инвестиционен, с дълъг срок на погасяване  - до 10 години и възможност за договаряне на гратисен  период и погасителен план, съобразен с проекта. Банката предлага атрактивни условия по отношение лихви и приемани обезпечения, като не поставя ограничения за максималния размер на кредитите.

            Предоставянето на този тип кредити е в изпълнение на поетата от банката политика за намаляване на разходите за електроенергия и намаляване на въглеродния отпечатък на компаниите. Инвестиционните проекти, финансирани от „Инвестбанк” АД са в подкрепа намаляване на емисиите на парникови газове и повишаване дела на енергията от възобновяеми източници и енергийната ефективност. Подобни инвестиции способстват за намаляване въздействието върху природата на използваните производствени процеси на компаниите.

Опазването на околната среда е сред основните приоритети в управлението на „Инвестбанк“ АД. Част от предлаганите банкови продукти и услуги използват техники, съобразени с екологичните нормативи и изпълняват дейностите по начин, гарантиращ опазването на околната среда.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички