ИКЕА стъпва и във Варна

ИКЕА стъпва и във Варна | StandartNews.com

Световната мебелна верига ИКЕА вече ще продава и във Варна. На 23 юли в морската столица се открива център за поръчки на световната мебелна верига.

„Това е част от стратегията ни да се улесни достъпа на хората от цялата страна до продуктите на ИКЕА чрез нови канали за продажба", обясни управителят на ИКЕА за България Тео Муратидис. На площ от 2000 кв. м варненци ще могат да видят на място голяма част от асортимента на мебелната верига и да поръчат желаната стока. Тя ще им бъде доставена от магазина в София, без да се заплащат никакви разходи за транспорта. Поръчки може да се правят и по каталог. На място обучени служители ще помагат за дизайна на кухненско обзавеждане. Подобни центрове за продажба в градове, където веригата няма магазини, от 2-3 години се разкриват в Гърция, Норвегия, Испания, Финландия. Така инвестицията е многократно по-ниска от разкриване на големи магазини. „Планираме догодина да отворим още един център за продажби, като оглеждаме Пловдив, Бургас и Стара Загора", заяви Муратидис.

Центърът за продажби във Варна ще е разположен на бул. Република. В него ще работят около 20 служители. За сравнение в магазина, открит в София през 2011 г., за наети 350 души. От април т.г. ИКЕА България пусна и електронен магазин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай