Неделя,

Играят си с живота ни! Неремонтираните пътища са смъртоносни, предупреждават пътищари

От: Стандарт -
295
Играят си с живота ни! Неремонтираните пътища са смъртоносни, предупреждават пътищари
A
A
A

"В момента не са проблем толкова парите, въпреки че сме на ръба на оцеляването. Важната инфраструктура на страната застрашава живота на хората, защото Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) не е в състояние да възлага ремонтни и поддържащи дейности“.

Стефан Чайков от камара „Пътища“: Липсата на пари за ремонти прави пътищата опасни за живота

Това каза председателят на браншовата камара „Пътища“ Стефан Чайков, след като снощи депутатите не се разбраха и отхвърлиха всички предложения за отпускане на средства строителните фирми. Това се случи, след като премиера Кирил Петков обеща държавата да разплати до две седмици половината от задълженията към тях.

След гласуването в парламента министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов също каза, че проблемът е в невъзможността да се възлагат ремонти на критични места, които са важни за хората. „Просто нямам думи“, каза министърът.

„Аз съм не по малко изумен от министър Караджов, тъй като имахме продължителни разговори с премиера и след това и с министъра, и с ръководството на АПИ. Опитваме от доста време да намерим някакво решение на проблемите“, коментира председателят на камара „Пътища“. Той предупреди, че работниците от строителните фирми ще излязат отново на протести в началото на следващата седмица и ще блокират улици в София и пътища, пише Actualno.com.

Петков внася отново предложението за парите на пътните фирми

Депутати се карат с часове за парите на пътищарите. Какво решиха


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com