И ТЕЦ Перник се присъедини към протестите

И ТЕЦ Перник се присъедини към протестите | StandartNews.com

Перник. Миньорите и работниците в ТЕЦ Перник също обявиха, че излизат на протест, след като по-рано стана известно, че това ще направят и колегите им от топлофикациите в Плевен и Сливен. Той ще се състои в 12 ч. на светофара при бензиностанция „Шел" в с. Драгичево.

Те настояват за оставка на директорите на Националната електрическа компания и Електроенергийния системен оператор.

Протестът е срещу неадекватната икономическа политика към съотношението приходи – разходи в енергетиката, които идват от избирателните действия от страна на НЕК по отношение на разплащането на енергийните дружества.

„За да живееш нормален живот в България явно трябва да се търси отговорност на всички, които с неадекватните си действия водят енергийните дружества до фалит", посочват служителите в ТЕЦ Перник.

„Искаме незабавна оставка на изпълнителните директори на НЕК и ЕСО, поради неправомерното ограничаване на графиците за производството на електрическа енергия по комбиниран способ, което води до невъзможност за нормална работа, генериране на загуби от производството и отрицателни финансови резултати", допълват те.

Работниците настояват също ДКЕВР и Министерството на икономиката и енергетиката да предприемат спешни мерки и незабавни действия за преразглеждане и промяна на правилата за търговия с електрическа енергия, както и преференциалните цени за дружествата произвеждащи топло и електроенергия по високо ефективен комбиниран способ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай