Нова криза тресе Гърция. Какво й причинява войната

Преди началото на войната Гърция очакваше много силен туристически сезон

Нова криза тресе Гърция. Какво й причинява войната | StandartNews.com

Руската инвазия в Украйна и последствията от нея вече удрят туризма в Гърция. Спряха резервациите на чуждестранни туристи, а Атина трябва да изключи от прогнозите си руските туристи, предаде БНР.

Преди началото на войната Гърция очакваше много силен туристически сезон. Днес министърът на туризма Василис Кикилиас призна, че чуждестранните туроператори са прекратили резервациите за летния сезон в очакване на края на военните действия.

От друга страна хотелиерите и собственици на заведения се опитват да калкулират цени, които да са достъпни за туристите, въпреки покачването на разходите за ток и храна.

Не може да се очакват това лято ниски цени на туристическите услуги при силното поскъпване на горива, ток и хранителни продукти, съобщават от туристическия сектор.

От април се увеличават ежедневните чартърни полети до гръцките острови, което е индикатор, според министерството по туризъм, за засилен интерес на потенциални туристи през лятото. Засега Канада, Австралия и Китай са с повече резервации от миналата година с интерес предимно към Миконос и Санторини.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай