"Гражданска отговорност" поскъпва с 10% догодина

"Гражданска отговорност" поскъпва с 10% догодина | StandartNews.com

София. Задължителната застраховка "Гражданска отговорност" ще поскъпне с 8-10 процента и през следващата година. Това заяви изпълнителният директор на Бул Инс Стоян Проданов в интервю за economymagazine.bg.

Причината за новото поскъпване са по-големите материални и нематериални щети, които отчитат застрахователите. Рискът е все по-значим, защото има повече пътуващи българи, а съдилищата дават по-високи обезщетения, обясни Проданов.
През тази година задължителната застраховка също отбеляза покачване. Цената й е увеличена с около 5% от началото на годината. До края на 2012 г. обаче предстои още едно повишение на "Гражданска отговорност" в рамките на нови 5%, каза още Проданов.

За България е добре да има Катастрофичен пул в случаи на бедствия и аварии, смята още Проданов. Според него това е по-добър вариант за предпазване на населението, отколкоот въвеждане на задължителна застраховка на имуществото за всеки чове. По този начин рискът от държавата изцяло се прехвърля върху този пул и държавата може спокойно да работи по други приоритети, обясни Проданов. Цялото интервю може да прочетете тук

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай