Гърци искат да инвестират в най-новото ни село

Гърци искат да инвестират в най-новото ни село | StandartNews.com

Благоевград. Занемареният ученически лагер в най-новото село у нас - Попови ливади, да бъде възстановен и модернизиран. Селището, което е над Гоце Делчев, е цел на инвеститори от гръцката община Просочани. Те са готови да вложат сериозни средства в развитието на населеното място в предпочитана туристическа дестинация.

Очаква се община Гоце Делчев и гръцката община да изготвят проект по Трансгранично сътрудничество. Целта е тази база да се ползва от български и гръцки деца, които да отдъхват и се забавляват в красивата Пирин планина. Преди време над 100 жители на гръцката община посетиха лагера и обиколиха цялата местност. Те са наследници на някогашните гърци, които живеели в селище в района, но през 1912-1913 г. се изселили в днешна Гърция. „Хората са много позитивни и се отнасят с голямо уважение към нас. Очаровани са от местността Попови ливади. Зарадваха се, че сме възстановили в пълния й блясък някогашната църква „Св. св. Петър и Павел", сподели кметът на Гоце Делчев Владимир Москов.
Общината започва тясно сътрудничество с гръцката община Просочани, за да може експертите да изготвят съвместен качествен проект за възстановяването на ученическия лагер. Вече са проведени първите срещи и въпросът е дискутиран с експерти.

Гръцките инвеститори са готови да модернизират не само ученическия лагер, но и други бази в курортната местност, която преди няколко месеца бе обявена за село.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай