Гаф! Банка превела погрешно $500 милиона

От финансовата институция в САЩ чакат бенефициентът да върне парите

Гаф! Банка превела погрешно $500 милиона | StandartNews.com

След като извърши един от „най-големите гафове в историята на банките“, на Citibank няма да бъде позволено да си върне почти половин милиард долара, които случайно са преведени на заемодателите на Revlon, реши съдия от американския окръжен съд, цитиран от CNN и Дарик нюз.

Citibank, която действаше като агент по кредити на Revlon, възнамеряваше да изпрати около 8 милиона долара лихви на кредиторите на козметичната компания. Вместо това Citibank случайно е увеличила почти 100 пъти тази сума, с прибавени 175 милиона долара за хедж фонд. Като цяло Citi случайно изпрати 900 милиона долара на кредиторите на Revlon.През август Citibank заведе дело с искане за връщане на средствата си, но все още не е получила 500 милиона долара от 10 инвестиционни консултантски фирми след случайния превод.

Законът обикновено наказва тези, които харчат пари, случайно внесени в сметките им. Случайните преводи са често срещани в дигиталната ера, но законът в Ню Йорк има изключения от това правило, известно като „защита на освобождаването от отговорност“. Ако бенефициентът има право на парите и не е знаел, че те са случайно преведени, той може да ги запази. Кредиторите от Revlon заявиха, че вярват, че Citibank предвижда предплащане за заем. В крайна сметка парите, които бяха случайно преведени, бяха точната сума „до стотинката“, която Citibank им дължи, въпреки че заемът не беше предвиден да изтече от доста време.Кредиторите не могат да вземат парите и да се спасят - тъй като обжалването е възможно, все още е в сила временна мярка за неотклонение."Ние сме категорично несъгласни с това решение и възнамеряваме да обжалваме. Вярваме, че имаме право на средствата и ще продължим да се стремим към пълното им възстановяване", се казва в изявление на Citigroup.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай