Финансовият министър каза за кого ще има компенсации

Планът за възстановяване ще бъде внесен до 15 октомври, увери Валери Белчев

Финансовият министър каза за кого ще има компенсации | StandartNews.com

Не предвиждаме проблеми с осигуряване на средствата, има още възможност за емитиране на дълг. Пари има, въпросът е да бъде както трябва. Така финансовият министър Валери Белчев коментира пред Нова тв  ще има ли пари за строителите на пътища. 

За ЦИК, които искат средства за машини,Белчев каза, че те също са осигурени. 

За високата цена на тока за бизнеса - планира се мярката да важи за периозда октомври - март. Ако имаше парламент, мярката щеше да бъде през акцизите, например. Но сега нужните пари ги няма заложени в бюджета. Затова предприехме поредица от действия - нормализация на работата на енергийната борса и т.н. За тези пари - единственият джоб, от който можеше да се бръкне, е печалбата на АЕЦ. Но колкото и да изглежда, че АЕЦ прави много пари, не може компанията да се докара до фалит.

За столичния градски транспорт не мога да гарантирам дали ще намерим пари. Естествено, че не можем да оставим хората на улицата, но Столична община трябва да си поеме онговорността.

До 15 октомври Планът за възстановяване ще бъде внесен в Брюксел, увери Белчев. Дали парите ще дойдат преди или след Нова година - това не е толкова важно, каза още министърът от служебния кабинет.

Той каза, че не може да се произнесе законно ли е или не това, което бе направено у нас по "Магнитски".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай