Ето я най-голямата тесла при теглене на пари

Над 3 лева плащаме на гише в банката

Ето я най-голямата тесла при теглене на пари | StandartNews.com

Тегленето на пари в брой от разплащателна сметка от офис на банката струва на хората от 3,69 лева на операция до 0,48 на сто от сумата, ако тя е над 1000 лева. Това става ясно от публикувания от БНБ среден размер на таксите към 31 декември 2021 г.,

Банките следва да съобразят приемливия размер на таксите за услугите по платежна сметка за основни операции със средния размер на таксите, които БНБ обявява.

Информацията на БНБ показва, че средният размер на таксата за откриване на разплащателна сметка в офис на банката е 2,52 лева, а за откриване на разплащателна сметка с издаване на дебитна карта средната такса е 1,57 лева.

Обслужване на разплащателна сметка в офис на банката струва средно 3,37 лева на операция, а за обслужването на разплащателна сметка, към която има издадена дебитна карта таксата е средно 2,45 лева на месец.

Тегленето на пари от разплащателна сметка от банкомат на банката издател на картата струва средно 0,26 лева на операция, а от банкомат на друга банка - 1,14 лева средно.

Плащането с дебитна карта на ПОС терминал, обслужван от банката или от друга банка, към момента е безплатно, отчита БНБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай