Ето го новият хит в София! Купувачите полудяха

Каква е средната цена на апартаментите

Ето го новият хит в София! Купувачите полудяха | StandartNews.com

Нов хит сред купувачите на имоти се появи в столицата.

Най-предпочитани от купувачите са жилищата в широкия център на София, където влизат квартали като “Банишора”, Зона Б-18, Зона Б-19 и Зона Б-5, както и апартаментите в “Малинова долина”, където тече изграждането на редица нови комплекси и отделни сгради, показват данни на компания за недвижими имоти, пише Труд бг.

Средната цена на апартаментите в Зоните Б-18, Б-19 и Б-5 е около 2000 евро/кв. м, сочат разчети на консултантската компания. Жилищата в “Кръстова вада” са с близки цени - около 1900 евро/кв. м. В “Малинова долина” има по-изгодни предложения и там средната цена на имотите е 1470 евро/кв. м, показват данни за реално сключените сделки.

Най-много сделки има в районите на София, където строят нови жилищни сгради. В тези квартали предлагането е по-голямо, което води до реализирането на повече продажби. Самите купувачи предпочитат жилища ново строителство.

Предимствата на им са много, като сред тях са качеството на използваните строителни материали и добрият вид на общите части.

При изграждане на нова жилищна сграда строителните предприемачи обикновено оправят и тротоара и останалите елементи на заобикалящата я среда.

В момента на пазара на имоти са активни както купувачи с инвестиционна цел, така и за собствено ползване, които разчитат в голяма степен на ипотечно кредитиране. Купувачите са окуражени от слабото нарастване на лихвите по банковите кредити, добрата заетост и ръста на доходите, коментираха брокери на имоти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай