Ето ги най-търсените елколи в света

Популярността на електромобилите се увеличава с всеки изминал ден

Ето ги най-търсените елколи в света | StandartNews.com

Електромобилите продължават да са скъпо удоволствие, но популярността им се увеличава с всеки изминал ден, а феновете им по света стават все повече. Търсенето им се увеличава, както на пазара на автомобили, така и в интернет търсачките. Статистика на partcatalog.com показва кои са най-търсените коли в Google през 2021 година, разпределени по модели.

Tesla води класацията и именно четирите актуални модела на компанията водят резултатите в Google. Данните показват средния брой месечни търсения в Google за всяка от колите. На първо място се нарежда Tesla Model 3 с 2 240 000 търсения, докато по-големият Model S е на второ място с 1 500 000 търсения. Четворката се затваря от Tesla Model Y и Model X с по 1 220 00 търсения.

Volkswagen Group също има силно присъствие и предизвиква интереса у хората. Audi E-Tron може да се похвали с 1 000 000 търсения, като споделя данните с друг представител от VW Group – Porsche Taycan.

В класацията добавяме и VW ID.4 с 823 хиляди търсения, следван от Kia EV6 и IONIQ 5 с по 673 хиляди търсения. Същият резултат има и Polestar 2, пише Факти.бг..

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай