"Дойче банк" съкрати 1400 служители

Общият брой за 2020 достигна 5400

"Дойче банк" съкрати 1400 служители | StandartNews.com

Най-голямата германска кредитна институция Дойче банк (Deutsche Bank AG) е на път да съкрати допълнително 1400 служители от оперативното си подразделение поради най-новите мерки за ограничаване в Германия, свързани с коронавируса, съобщи във вторник вестник "Ханделсблат" (Handelsblatt).

В комбинация с предишните съкращения на работни места, водещата банкова институция планира да намали броя на щатните служители в отдел "Операции" от 6300 на около 4000 до края на 2022 година.

С изключение на временните длъжности, общият брой на банковите служители трябва да бъде намален до 5400 през тази година.

Според информацията на "Ханделсблат" дигитализацията и автоматизацията на процесите също ще повлияят върху броя на хората, работещи в оперативната звено. Преди това Дойче банк е решила да намали броя на хората, работещи в основните й офиси, с 350 от общо 1000 служители.

Последните публикувани финансови резултати показват, че инвестиционната банка е на път да изпълни всички свои финансови и стратегически цели. Резултатите за последното тримесечие на 2020 г. трябва да бъдат представени в началото на февруари.

фото ЕПА/БГНЕС

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай