Неделя,

Дончева с тежка присъда за родния туризъм

От: Редактор -
Дончева с тежка присъда за родния туризъм
A
A
A

Министърът на туризма трябва да е визионер и експерт, който браншът припознава. Години наред страната ни само формално има Министерство на туризма, което се ръководи от хора без необходимите познания, вместо там да са експерти, които да предвидят проблемите и да предлагат навременни мерки за тяхното решаване.

Това заяви Татяна Дончева на среща с представители на Конфедерацията на българския туристически бизнес, в която членуват 7 от най-големите сдружения и асоциации в бранша.

От Конфедерацията на българския туристически бизнес заявиха готовност да подкрепят дълбока реформа в ресорното министерство, която да даде тласък за стартиране на дългосрочна държавна политика в сектора с хоризонт от минимум 10 години.

"Подкрепям напълно исканията за разработване на пост Ковид стратегия за развитие на туризма у нас, която да е с времева рамка до 2030 г., и която да бъде приета от Народното събрание.

Напълно единодушни сме, че страната ни има нужда от създаване на гаранционен фонд за покриване на задълженията на туроператорите към туристите от нереализирани пътувания", заяви Татяна Дончева, водач на листите на "Изправи се! Мутри вън!" във Варна и Русе.

Вторият въпрос, който беше поставен от изпълнителния директор на НБТ Поли Карастоянова е за необходимостта от въвеждане и регулиране на обща тарифа за заплащате на авторски права към Музикаутор и Профон.

От Конфедерацията на българския туристически бизнес се оплакаха, че към момента двете организации работят с една-единствено НПО в сферата на туризма без ясен принцип за неговия избор.

 


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички