Дончева с тежка присъда за родния туризъм

Страната ни само формално има Министерство на туризма

Дончева с тежка присъда за родния туризъм | StandartNews.com

Министърът на туризма трябва да е визионер и експерт, който браншът припознава. Години наред страната ни само формално има Министерство на туризма, което се ръководи от хора без необходимите познания, вместо там да са експерти, които да предвидят проблемите и да предлагат навременни мерки за тяхното решаване.

Това заяви Татяна Дончева на среща с представители на Конфедерацията на българския туристически бизнес, в която членуват 7 от най-големите сдружения и асоциации в бранша.

От Конфедерацията на българския туристически бизнес заявиха готовност да подкрепят дълбока реформа в ресорното министерство, която да даде тласък за стартиране на дългосрочна държавна политика в сектора с хоризонт от минимум 10 години.

"Подкрепям напълно исканията за разработване на пост Ковид стратегия за развитие на туризма у нас, която да е с времева рамка до 2030 г., и която да бъде приета от Народното събрание.

Напълно единодушни сме, че страната ни има нужда от създаване на гаранционен фонд за покриване на задълженията на туроператорите към туристите от нереализирани пътувания", заяви Татяна Дончева, водач на листите на "Изправи се! Мутри вън!" във Варна и Русе.

Вторият въпрос, който беше поставен от изпълнителния директор на НБТ Поли Карастоянова е за необходимостта от въвеждане и регулиране на обща тарифа за заплащате на авторски права към Музикаутор и Профон.

От Конфедерацията на българския туристически бизнес се оплакаха, че към момента двете организации работят с една-единствено НПО в сферата на туризма без ясен принцип за неговия избор.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай