До края на юли доброволно трябва да се махне незаконният строеж в Яйлата

До края на юли доброволно трябва да се махне незаконният строеж в Яйлата | StandartNews.com

В срок до края на юли ДНСК дава възможност на собствениците на незаконния строеж в резерват „Яйлата" – братя Павлови, от Генерал Тошево да го премахнат, съобщава регионалното министерство, като информира, че след излизане на окончателното решение на ВАС на 2 юли, с което се потвърди премахването на строежа, ДНСК е извършила проверка на място, която е установила, че в момента заповедта за спиране на строителни работи и забрана достъпа до незаконния строеж се спазва.

От ведомството припомнят, че строителството на скандалния обект бе подновено в деня на изборите през 2013 г. и незабавно извършената проверка от ДНСК установи тежки, строителството е подновено след издадено разрешение от главния архитект на община Каварна в нарушение на закона. Разрешителното бе отменено и бяха издадени заповеди за спиране и премахване на незаконния строеж, а строителството бе спряно незабавно. Собствениците на обекта братя Павлови обжалваха това спиране, а органите на ДНСК наложиха глоби на главния архитект на община Каварна за издаване на незаконосъобразно разрешение за строеж, на двамата извършители на незаконния строеж и на техническия ръководител на строежа.

Тези актове са потвърдени от съда. Ако собствениците на строежа не спазят срока за доброволно изпълнение по премахване на строежа, ДНСК ще пристъпи към принудително премахване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай