Вторник,

Днес е Денят Х за Кристалина

От: Редактор -
328
Днес е Денят Х за Кристалина
A
A
A

Изпълнителният съвет на Международния валутен фонд (МВФ) ще се събере днес, за да обсъди дали управляващият директор на институцията Кристалина Георгиева да запази поста си на фона на скандала около одиторския отчет на адвокатската кантора УилмърХейл (WilmerHale) за доклада на Световната банка "Да правиш бизнес" (Doing Buisness) за 2018 година, пише изданието "Политико", цитирано от БТА.

Името на Георгиева бе замесено в скандала с оценката за Китай в годишния доклад, който класира страните като инвестиционни дестинации.

Спорът поставя пред дилема администрацията на президента на САЩ Джо Байдън, която има за цел да запази тихата си, но твърда позиция към Пекин, отбелязва "Политико".

Кристалина Георгиева напусна Световната банка през април 2019 година, а по-късно същата година бе назначена начело на МВФ.

Георгиева категорично отрича да е извършила нещо неправомерно.

Изпълнителният съвет на МВФ в момента разследва, а министерство на финансите на САЩ настоява за задълбочено и справедливо разглеждане на всички факти, заяви говорителката на ведомството Александра ЛаМана, цитирана от "Политико".


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com