Дават рамо на малки компании

Дават рамо на малки компании | StandartNews.com

Правителството готви промени в Закона за инвестициите, за да го обърне към малкия и средния бизнес. Ще бъдат стимулирани инвеститорите, които разкриват работни места, и то в райони с висока безработица. Промените ще целят преориентиране от големите проекти, които явно не са атрактивни, към по-малки и средни, които може да предизвикат инвеститорски интерес, заяви вицепремиерът Даниела Бобева.

Рестартира се приватизацията на Българска фондова борса и на Централния депозитар, съобщи още тя. Ще се търси стратегически инвеститор, който да възроди капиталовия пазар в България, допълни тя. Имаме радикална идея - служебно листване на борсата на дялове от предприятия, където държавата има над 5%, каза Бобева. Ръководството на БФБ ще бъде променено, се вижда от дневния ред на общо събрание на акционерите, насрочено за 14 януари. Инициатор за свикването му е Министерството на финансите. Председател на борда сега е Асен Ягодин, който доскоро оглавяваше и ББР.

Сменят директорите на борсата

Ръководството на Българската фондова борса ще бъде променено след два месеца, се вижда от дневния ред на общо събрание на акционерите, насрочено за 14 януари 2014 г. Инициатор за свикването му е Министерството на финансите, което държи 50,05% от капитала на дружеството.

Единствената точка в дневния ред е промeни в състава на Съвета на директорите.

Председател на борда сега е Асен Ягодин, който доскоро оглавяваше и Българската банка за развитие. Негов заместник и изпълнителен директор е Васил Големански, изпълнителен директор е и Иван Такев, а членове на борда са Любомир Бояджиев и Георги Български.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай