Четвъртък,

Бившият шеф на "Булгаргаз": Проверките не показаха нарушения

От: Стандарт -
116
Бившият шеф на "Булгаргаз": Проверките не показаха нарушения
A
A
A

Утре "Булгаргаз" ще внесе предложение за намаление на цената на газа с поне 17%. "Булгаргаз" е доста апетитно дружество, което е в отлично финансово състояние, с много добър авторитет и огромен фактор на пазара, това е пазар за близо 3 милиарда лева и е доста апетитна хапка, коментира в "Денят започва" Николай Павлов, бивш директор на "Булгаргаз".

По думите му дружеството не може да бъде приватизирано, защото няма активи, най-големите активи са договорите, които "Булгаргаз" е постигнала.

"Беше включен целият инструментариум, включително полицейски, за да се натиска дружеството и ръководството, включително и в момента в блока, в който живея, има дежурна полицейска кола. Тези неща очевидно се правят, за да се сплаши ръководството. След проверката на БЕХ констатациите бяха несъстоятелни, некоректни и невярни. Ще публикуваме на сайта на "Булгаргаз" днес тази проверка", допълни Николай Павлов.

Той поясни, че след проверка на ДАНС се е оказало, че "Булгаргаз" си върши работата.

"Не очакваме да бъдат открити нарушения. Ако вземем грешно решение по отношение на договори, това може да коства стотици милиони долари на компанията и на държавата. Цялата документация за азерския газ, за газовата връзка Гърция - България е в Министерството на енергетиката, БЕХ и Министерския съвет. Печалбите, които реализираме, ги наливаме под формата на дивиденти в Българския енергиен холдинг и оттам в държавата", каза още Николай Павлов и добави, че не е ничий човек, а експерт, който няма принадлежност към някоя партия.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички