Бившият директор на Кинтекс с първи думи

Държавното дружество внесе иск срещу Александър Михайлов на стойност почти 1 млн. лв

Бившият директор на Кинтекс с първи думи | StandartNews.com

Бившият изпълнителен директор на "Кинтекс" Александър Михайлов с първи думи след новината, че държавното дружество е внесло иск срещу него за причинени вреди за близо 1 милион лева. Като член на Съвета на директорите и изпълнителен директор, той е заплатил с посочената сума два пъти за една и съща дейност, посочват от Министерството на икономиката.

ВИЖ ОЩЕ: Кинтекс съди бившия си директор за рекордна сума

"Считам, че може би реализира опит за реабилитиране на офшорната компания, източила 10 млн. лева от "Кинтекс" при предходни ръководства. Това е опит да се изплатят средства към тази офшорна компания под претекст, че те ще бъдат осребрени от делото срещу Михайлов. Нямам никакви притеснения. Нека да проверява и съд, и прокуратура. Истината и документите са на моя страна", заяви Михайлов за България Он Еър.

Михайлов беше начело на "Кинтекс" от края на октомври 2021 до май 2022 г., когато беше отстранен от поста. През юни ръководството на Държавната консолидационна компания сезира прокуратурата за причинени на "Кинтекс" щети от уволнения директор. Тогава новото ръководство на дружеството направи ревизия на всички договори.

Александър Михайлов коментира, че същият сигнал е бил даден преди месец в прокуратурата. Той уточнява още, че решенията в "Кинтекс" са взимани от Съвета на директорите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай