Събота,

BILLA грабна две отличия от конкурса Employer Branding Awards

От: Стандарт -
BILLA грабна две отличия от конкурса Employer Branding Awards
A
A
A
  • С бронзов приз са наградени събитията по откриване на общо 11 нови обекта в страната, реализирани през 2021 г.

 

BILLA България спечели две отличия в петото издание на ежегодния конкурс Employer Branding Awards, организиран от b2b Media. Категориите са „Employer Branding Event“ (in Pandemic Times) и „Excellence in Office Space“. Наградите за трето място са присъдени съответно за новия прочит на събитията по откриване на общо 11 нови филиала на веригата в страната, реализирани през изминалата 2021 г., и реновираното и модернизирано работно пространство в централния офис на компанията в град София, което насърчава духа на екипност в условията на пандемия.

„Събитията по откриването на новите филиали се превърнаха в специални моменти за свързване и споделеност, непосредствено преди посрещането на нетърпеливите клиенти. Активно участие в тях взеха представители на стратегическия мениджмънт и Управителен борд на компанията, което допринесе за скъсяване на дистанцията. За всички нас е много важно да бъдем в офлайн среда, защото по този начин показваме съпричастност към колегите ни, работещи на първа линия, в магазините на веригата в цялата страна. Щастливи сме, че вече имаме тази възможност и в обновения Централен офис,“ каза Радостина Генова, експерт „Корпоративни комуникации“ в BILLA България.

Динамиката на експанзионните процеси в политиката на веригата не е повлиянa от пандемичните условия. Точно в този период, компанията утвърждава като свой приоритет навлизането в средни и малки населени места. Разкриването на нови работни позиции в подобни райони придобива ключова значимост за обезпечаването на по-добър стандарт на живот. Сред тях са Пирдоп, Стамболийски, Банско и Панагюрище, които обогатяват картата с присъствието на BILLA, а повече от 300 нови служители стават част от семейството на веригата.

Изпълнителният директор на BILLA България – Вигинтас Шапокас, лично взима участие в събитията за откриването на филиали с цел израз на благодарност и подкрепа за екипите. Присъствието на официални лица от местната власт, подчертава значимостта на партньорските отношения, водещи до насърчаването на заетостта и развитието на кариерен потенциал в среда с международни стандарти.

20 години след откриването на централния офис на компанията в град София,  ръководството на BILLA инициира мащабна реновация. „Проектът е в унисон и с процесите, които протичат в търговската мрежа на веригата. През изминалата година, 11 магазина бяха реновирани с цел обезпечаване на повече комфорт както за клиентите, така и за служителите. По-добрите условия на работа за служителите в централен офис и филиалната мрежа са дългосрочна цел на компанията в утвърждаването ѝ като предпочитан работодател в сферата на бързооборотната търговия,“ споделя Вигинтас Шапокас, изпълнителен директор на BILLA България.

Целите на проекта по модернизиране на офис пространството, споделено от над 150 професионалисти, обхващат осигуряване на повече и по-функционални зали за срещи, оборудването им с висок клас технологии за видео-конферентни срещи, имплементиране на добри практики по линия на звукопоглъщане, подобряване на енергийната ефективност и поставяне на системи за освежаване на въздуха. Обособени са и зони за почивка, които съдействат за  физическото и психическото разтоварване на служителите в работно време. Решени чрез мека мебел, те носят усещането за комфорта на дома.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички