Събота,

Бил Гейтс разтресе борсите, удари Alibaba

От: стандарт -
Бил Гейтс разтресе борсите, удари Alibaba
A
A
A

 

Собственикът на Microsoft Бил Гейтс сериозно разтърси пазарите на ценни книжа и нанесе поредния си удар върху китайския интернет гигант Alibaba. Милиардерът изненадващо почисти семейния си фонд от акции в компании, които вече не му носят достатъчно пари. Това става ясно от заявление, подадено до американската Комисия по ценните книжа и борсите (SEC).

Фондът на Бил и Мелинда Гейтс - Bill & Melinda Gates Foundation, разпродаде всичките си книжа в Alibaba.  За пакета е получил 128,5 милиона долара. Въпреки че сега набързо се е отървал от тези книжа, докато бяха в семейния му сейф му донесоха 21,1 милиона долара.

Гейтс е продал всичките си акции в таксиметровата компания Uber и половината от книжата, които държи на Apple. Намалил е и дела си в Amazon, в телекомуникационната компания Liberty Latin America, топинвестиционната компания Berkshire Hathaway и в големия китайски строителен холдинг China Metro-Rural Holdings.

Къде е вложил парите от продадените акции за милиарди долари? В американската компания Schrodinger, разработваща медицински и биологически изследвания и прилагаща технологии в областта на медицината. Компанията носи името на знаменития австрийско-ирлански физик, носител на Нобел и получил непреходна световна слава с Котката на Шрьодингер.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички