ББР Лизинг с нова програма за финансиране

Програмата е за микро-, малки и средни предприятия до 2,2 млн. лв.

ББР Лизинг с нова програма за финансиране | StandartNews.com
  • 0% самоучастие при лизинг на транспортни средства с гаранция от Паневропейския гаранционен фонд

ББР Лизинг, дъщерно дружество на Българската банка за развитие, представя нова програма за подкрепа на микро-, малки и средни предприятия в партньорство с Паневропейския гаранционен фонд. Тя е насочена към преодоляване на негативните последици от пандемията Covid-19 и ще позволи на компаниите да се възползват от облекчени условия за финансиране, по-дълги срокове на изплащане и намалени изисквания за самоучастие.

Лизинговото финансиране по програмата е до 2,2 млн. лв. То е предназначено за закупуване на нови и употребявани производствени машини и оборудване, товарни автомобили и транспортни средства, строителна и земеделска техника. Изискванията за самоучастие са 0% при лизинг на транспортни средства и 5% за останалите типове активи.  

Сроковете за изплащане също за преференциални – в зависимост от вида на закупувания актив, те варират между една и осем години. Компаниите могат да кандидатстват за финансиране до края на 2021 г.

Повече информация за продукта ще намерите на: https://leasing.bbr.bg/bg/finansirane-leasing/lizing-s-garanciya-ot-panevropejskiya-garancionen-fond/

Предоставеното финансиране се осъществява по гаранционен инструмент EGF, изпълняван от Европейския инвестиционен фонд (ЕИФ) с финансовата подкрепа на държавите-членки на Европейския съюз, които допринасят за Паневропейския гаранционен фонд (EGF).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай