Събота,

Банковата асоциация с нов шеф

От: Стандарт -
1389
Банковата асоциация с нов шеф
A
A
A

Петя Димитрова – главен изпълнителен директор на Юробанк България АД /Пощенска банка/, е новият председател на Асоциацията на банките в България /АББ/. Тя беше избрана от Управителния съвет на АББ. Цветанка Минчева – главен изпълнителен директор на Уникредит Булбанк АД, продължава да бъде заместник-председател на УС на АББ.

На проведеното вчера Общо събрание на АББ, за нови членове на УС на АББ, за първи тригодишен мандат бяха избрани Тамаш Хак-Ковач – главен изпълнителен директор на Банка ДСК АД и  Илиан Георгиев, главен изпълнителен директор на Българо-американска кредитна банка АД, съобщиха от АББ. 

На заседанието Диана Митева беше освободена от членство в УС на АББ поради загубване качеството на изпълнителен директор на банка. Припомняме, че тя се оттегли от поста в Банка ДСК през януари т.г. Заради това зам.председателят на УС на АББ Цветанка Минчева изпълняваше от януари досега функциите на председател на Асоциацията.

Десислава Симеонова, изпълнителен директор на ОББ АД, също е освободена от членство в УС на АББ, по нейно желание.

Асоциация на банките в България е  сдружение с нестопанска цел на банките в Република България. АББ бе създадена на 9 април 1992г. и бе една от първите браншови организации с идеална цел. Първоначално учредители на Асоциацията бяха 47 банки . В момента пълноправните членове са 18 банки. 

 


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com