БАКБ предлага услугата Apple Pay на своите клиенти с карти Visa

Сигурността и поверителността са в основата на Apple Pay

БАКБ предлага услугата Apple Pay на своите клиенти с карти Visa | StandartNews.com

Българо-американска кредитна банка предлага на своите клиенти Apple Pay, по-сигурен и лесен начин за плащане, който премахва нуждата от даване на платежната карта на търговец, докосването на физически бутони или използването на пари в брой, като същевременно използва функционалността на iPhone за защита на всяка транзакция.

Клиентите просто трябва да доближат своя iPhone или Apple Watch близо до ПОС терминала, за да направят безконтактно плащане. Всяка покупка на Apple Pay е сигурна, защото е удостоверена с Face ID, Touch ID или парола на устройството. Apple Pay се приема в магазини за хранителни стоки, аптеки, таксита, ресторанти, кафенета, търговски центрове и много други места.

Потребителите могат също да използват Apple Pay на iPhone, iPad и Mac, за да правят по-бързи и по-удобни покупки в приложения или в мрежата чрез Safari, без да се налага да създават акаунти или многократно да въвеждат информация за плащане или доставка. Apple Pay улеснява, наред с други неща, плащанията за доставки на храна и хранителни стоки, онлайн пазаруване, транспорт и паркиране. Apple Pay може да се използва и за извършване на плащания в приложения на Apple Watch.

Сигурността и поверителността са в основата на Apple Pay. Когато клиентите използват кредитна или дебитна карта Visa, издадена от БАКБ с Apple Pay, действителните номера на картите не се съхраняват на устройството, нито на сървърите на Apple. Вместо това се създава, уникален акаунт номер на устройството/ Device Account Number/, който се криптира и се съхранява сигурно в Secure Element, който е сертифициран чип, предназначен да съхранява безопасно информацията за плащане в устройството.

Настройката на Apple pay е лесна. Отворете приложението Wallet на своя iPhone, докоснете + и следвайте стъпките, за да добавите кредитни или дебитни карти Visa на БАКБ. След като клиентът добави карта към iPhone, Apple Watch, iPad и Mac, той може да започне да използва Apple Pay на това устройство веднага.

Клиентите ще продължат да получават всички награди и предимства, предлагани с картите на БАКБ. До 15 октомври всяко плащане с дигитализирана карта VISA от БАКБ на стойност над 30 лв., носи шанс за награда до 3000 лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай