Алибегов избухна: Това, което се случва в момента, е безпрецедентно

Това, което продължава да се случва сега, минава абсолютно всякакви граници, каза той

Алибегов избухна: Това, което се случва в момента, е безпрецедентно | StandartNews.com

Конфедерацията на българския туристически бизнес и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация ще съдят "Активни потребители" след скандала с пробите на морската ни вода. А Българска асоциация на заведенията категорично застава зад тази идея.

"Недопустимо е това, което се случи юли и август. А това, което продължава да се случва сега, минава абсолютно всякакви граници. Ние че не си харесваме нашето - да, никога не го харесваме, и държавата не си харесваме, и политиците не си харесваме. Сега вече и туризма, и природата не си харесваме. Но това, което се случва в момента, е безпрецедентно. В средата на най-краткия сезон се появява една неправителствена организация с едно изследване, което е абсолютно недоказано", каза председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

Той потвърди, че вече има и отменени резервации.

"Има от Слънчев бряг, Поморие, Златни пясъци, Приморско - хора се обаждат притеснени и си отменят почивката. Началото на септември ще разберем какви са щетите. Министерството на здравеопазването излезе със становище, РСИ излезе със становище, Министерство на околната среда и водите излезе със становище - всички лицензирани институции, които следят, излязоха със становище, че няма такова нещо, ние разпространяваме новина на някакво НПО, което се е взело много насериозно", допълни Алибегов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Председателят на Българската асоциация на заведенията е на мнение, че организацията е взела пари от друга държава с цел уронване на престижа.

"Защо някой систематично ще иска да уронва българския бизнес и имиджа му по този начин? Това е атака срещу България. Тук не става въпрос, че това заведение не е вкусно или този хотел не е хубав, тук излиза едно НПО и казва: "Недейте да ходите на българското Черноморие, защото има замърсяване 40 пъти над нормата". Вие като го чуете това ще отиде ли на море с детето си? Ще отидете, но в друга страна. Това е на база на някакво си изследване в нелицензирана лаборатория, нищо общо със Софийския университет, както първоначално се каза", възмути се той.

Алибегов попита защо прокуратурата не се е самосезирала веднага.

"Ще осъдим това НПО със сигурност, ако се вземат пари - ще ги дарим за някоя кауза. На тези хора мястото им е в затвора. От взрива в "Нова Каховка" започна атаката за българското Черноморие. Ние се борим за ежедневни проби, кой ли не излезе да направи проби и да каже, че няма нищо. Единствено сме разочаровани от Министерството на туризма - 5 дни след този скандал те не са излезли със становище", подчерта той.

От думите му стана ясно, че в България почти няма руски туристи, но в Гърция е пълно.

Ричард Алибегов поясни, че в ПВУ пък туризмът изобщо не присъства.

"Хората могат да навсякъде, но при нас не е така, както се твърди", категоричен е той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай