Актавис в сделка за $25 млрд.

Актавис в сделка за $25 млрд.  | StandartNews.com

Ню Йорк. Actavis Plc е в напреднала фаза на преговори за придобиването на фармацевтичната компания Forest Laboratories Inc в сделка, в сделка оценена от WSJ на поне $25 млрд. 

 

Аманда Кауфман, говорителка на "Форест", казва, че не коментират пазарни слухове, а "Актавис", който има бизнес и в България, засега няма реакция.

 

Една комбинирана "Актавис-Форест" би владяла широк спектър от генерични и оригинални лекарства и продукти и би диктувала много по-категорично условията на договорите си, обясняват от "Уолстрийт джърнъл".

 

В конкуренция с имена като "Тева" (Teva Pharmaceuticals Industries Ltd) и "Майлан" (Mylan Inc.) от "Актавис" разчитат на значително по-добри приходи, ако успеят да овладеят контрола над оригинални групи лекарства.

 

При приключване на търговията в петък пазарната оценка на "Форест" бе 19.34 милиарда долара. Данните на "Томпсън Ройтерс" сочат, че капитализацията на "Актавис" е 33.40 млрд. долара.

 

Брент Сондърс, главен изпълнителен директор на "Форест" от октомври 2013 г., щял да остане в комбинираната компания, но още се обмисляло на какъв точно пост.

 

Самата "Форест" обяви през януари, че ще купи "Апталис", производител на специализирани фармацевтични продукти, срещу 2.9 млрд. долара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай