Актавис финализира сделката с Алерган

Брент Сандърс - Главен изпълнителен директор и президент на Актавис

Актавис финализира сделката с Алерган | StandartNews.com

Актавис финализира сделката за придобиване на компанията Aлерган. В резултат на обединението се създава една от 10-те най-големи фармацевтични фирми в света по приходи от продажби, съобщиха от Актавис. "Обединението на Актавис и Алерган създава изключителна глобална фармацевтична компания", каза Брент Сандърс, изпълнителен директор и президент на Актавис.

"С нашата база от световно известни франчайзингови марки, един от водещите световни генерични бизнеси, първокласна дейност по разработка и развитие на медикаменти и опитен мениджърски екип, ангажиран да поддържа високоефективна дейност, ние създаваме несравнима основа за дългосрочен растеж", допълни Брент Сандърс.

"Нашата обединена компания ще бъде фокусирана върху ангажимента за партньорство с лекари, фармацевти и пациенти, за да се осигурят иновативни методи на лечение и подобряване на достъпа до важни терапии. Притежаваме водеща в сектора глобална търговска сила, с хитови франчайзингови марки в ключови терапевтични категории и широко търговско представителство в приблизително 100 държави по света. С продуктово портфолио от над 20 разработвани иновативни продукта в краткосрочен план, с производство на генерични лекарства от световна класа, с годишни инвестиции от 1,7 млрд. щатски долара за проучване и развитие на медикаменти, Актавис е уникално позиционирана в индустрията така, че нашите дейности да бъдат в подкрепа на устойчивия растеж в дългосрочен план. Актавис е една от най-бързо развиващите се и най-динамични фармацевтични компании в глобалното здравеопазване", подчерта Брент Сандърс.

През 2014 г. Актавис въведе на българския пазар ново поколение продуктова гама пробиотици Лактакеър

В България Актавис е лидер на пазара по продажби в опаковки и производствен капацитет. През 2014 г. Актавис представи на българския пазар 17 нови продукта. Новите продукти на компанията са в областите онкология, болнична медицина, нов продукт за лечение на депресивни състояния, ново поколение пробиотик, нови продукти без лекарско предписание. За тази година Актавис планира да въведе на нашия пазар 15 нови продукта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай