Сряда,

A1 Security Cloud защитава IT и мрежовата инфраструктура на бизнеса

От: Иван Ватахов -
A1 Security Cloud защитава IT и мрежовата инфраструктура на бизнеса
A
A
A

Услугите от платформата A1 Security Cloud се предлагат с месечен абонамент, а внедряването, управлението и поддръжката се извършва от А1

Сигурността на информацията става все по-голям приоритет за компаниите в света и в България. Периодът на извънредното положение и необходимостта от организиране на дистанционна работа в кратки срокове доведоха до сериозен ръст на търсенето на специализирани услуги за киберсигурност. 

За да помага на бизнес клиентите да се справят с нуждите си от такива решения бързо и удобно, А1 предлага множество услуги в сферата на сигурността на IT и мрежова инфраструктура, обединени в платформата А1 Security Cloud. Те се предлагат с месечен абонамент и спестяват на бизнес клиентите разходи за закупуване на хардуер и лицензи, както и необходимостта от специализиран персонал. Конфигурацията, внедряването, управлението и поддръжката на услугите се извършва от висококвалифицирани специалисти на А1.

За сигурността на корпоративната информация и данните на служители, клиенти и партньори, услугите на А1 са предпочитан избор за редица компании. Решението, което А1 предлага в тази насока, е услугата Защитна стена от ново поколение като услуга или т.нар. Next Generation Firewall as a Service. С нея бизнес организациите не само постигат съответствие с GDPR регулацията, но и осигуряват на служителите си лесен и сигурен начин за свързване с корпоративната мрежа. 

С тази услуга А1 помага на компаниите да предпазват както информацията във вътрешната мрежа в офисите, така и да налагат правила за достъп на служителите до различни видове сайтове в интернет. Способността на Next Generation Firewall да идентифицира вида на приложенията и да  създава политики за достъп на ниво потребител от вътрешната мрежа на клиента я прави значително по-ефективна от традиционната защитна стена. Услугата се предлага с инсталация на хардуер в офис на клиента, както и със софтуерни решения от облак на А1 в професионален център за данни. Така фирмите разполагат с мощен инструмент, с който да предпазват служителите си от достъпване на зловредни сайтове и да сведат до минимум рисковете от пробив на сигурността и кражба на информация. 

Пандемията повлия и на потребностите на компаниите от мерки за защита на личните данни на служители, клиенти и партньори и корпоративната интелектуална собственост.

Услугата SIEM от А1 Security Cloud представлява платформа за регистриране и анализ на логове от различните системи на компанията-клиент, които обменят информация. Целта е потенциалните заплахи да се идентифицират в ранен етап така, че да бъдат елиминирани навреме и без щети за сигурността на данните. Предварително се дефинират събития, като голям брой неуспешни опити за влизане в системата, например, при които платформата сигнализира и задейства поредица от мерки за сигурност. Допълнително удобство за бизнес клиентите е, че записите могат да се съхраняват за една година в облака на А1 за потенциални случаи на разследване на причините за определено нарушение. 

Услугата предотвратява изтичане на информация от крайни устройства в компанията-клиент. Тя проследява загуба на данни вследствие на злоупотреба или нарушение на корпоративни политики от вътрешни лица, и намалява рисковете от неоторизиран достъп до данните от външни лица. С нея бизнес клиентите на А1 защитават интелектуалната си собственост и други чувствителни данни, и получават регулярни отчети за проследяване на работата на продукта. 

Платформата A1 Security Cloud включва също и услуги, като Email Security, която предпазва имейл услугата на клиента; Mobile Device Management, която позволява дистанционно управление на смартфони, таблети и мобилни компютри.

Цялостният подход на А1 да предоставя високо специализирани решения в сферата на киберсигурността под формата на абонаментни услуги чрез платформата A1 Security Cloud спечели първо място в категория „Телекомуникационни и комунални услуги” на престижните награди „ИТ проект на годината”, организирани от ICT Media и Computerworld България. 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички