60 изби от Балканите представят вината си

60 изби от Балканите представят вината си | StandartNews.com

60 изби от 10 балкански държави представят над 500 винени еликсира по време на Балканския винен конкурс и фестивал (BIWC), който започна вчера в Гранд Хотел "София" и ще продължи до 19 май.

Форумът ще представи невероятната бизнес симбиоза между балканското вино и туризма. Конкурсната част от съжитието, която се провежда при закрити врати, започна вчера и приключва днес. Фестивалът, на който могат да бъдат дегустирани балканските вина, придружени от типични за страните от Балканския регион продукти, е планиран за 18 и 19 май (събота и неделя) в градината на Гранд Хотел "София".

В петък ще се проведе конференция на тема "Виното и винения туризъм на Балканите". На нея ще участват балканските търговски камари, винени асоциации, водещи международни туроператори, винопроизводители, както и представители на българското и балканското бизнес общество. За първи път ще бъде организирана и специализирана търговска дегустация за журито на BIWC 2013 за международните вносители, дистрибутори и посланиците в България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай