50% ръст на търговията с Южна Корея

Среща на зам. министър Лючезар Борисов с делегация от Сеул

50% ръст на търговията с Южна Корея | StandartNews.com

 

Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов се срещна с експерти от корейската делегация, които участват в проект по Програмата на Република Корея за обмяна на знания в областта на разработването на система за ранно предупреждение на криза в икономиката. Споразумението за проекта беше подписано по време на официалното посещение на премиера на Република България в Сеул през 2019г.

Икономическият заместник-министър изтъкна, че българската икономика е в добра кондиция, като се очаква растеж от около 3,3% през следващите три години. По думите му след повишението на кредитния рейтинг от различни агенции през изминалата година България вече е в групата на развитите страни.

„На трето място сме по финансова стабилност в ЕС по показателя държавен дълг съотнесен към БВП, като съвсем скоро се очаква да се придвижим и на първо място по този показател“, допълни той.

„Приветстваме трансфера на корейския опит в тази област, който предвид настоящата бързо променяща се икономическа и геополитическа обстановка ще бъде от полза за навременното взимане на адекватни решения в полза на страната ни за превенция на кризисни ситуации в икономиката“, посочи Борисов.

От корейска страна изтъкнаха добрите отношения между двете страни и засилването на икономическите отношения, особено след визитата на българския премиер през миналата година, като посочиха че търговията се увеличава с над 50% само за 2019г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай