5 иновации на БНП Париба Лични Финанси дават ръст на ритейлърите

Кредит директно в дигиталния портфейл прави онлайн пазаруването по-лесно от всякога, дигитална инфокарта предоставя най-важната информация за кредита.

5 иновации на БНП Париба Лични Финанси дават ръст на ритейлърите | StandartNews.com
  • Кредит директно в дигиталния портфейл прави онлайн пазаруването по-лесно от всякога, дигитална инфокарта предоставя най-важната информация за кредита

     

Не всеки търговец може да осигури на клиентите си добро клиентско изживяване, но всеки се опитва, защото това означава повече бизнес и лоялни клиенти. Истината е, че за подобряване на потребителското изживяване се изискват сериозни инвестиции в иновации, които не се изразяват само в пари, но и във време за проучвания, разработки и тестове. БНП Париба Лични Финанси – един от лидерите в сектора на потребителското кредитиране у нас, инвестира този ресурс, за да подпомогне бизнеса на своите търговски партньори и резултатът е налице - собствениците на повече от 3 000 магазина в България са избрали банката да финансира покупките на техните продукти на изплащане.

Основната причина за този избор е, че финансовата институция не само предоставя на търговските си партньори възможността за покупки на изплащане, което води до среден ръст от 25% на продажбите, но и непрестанно се стреми да осигури все по-добро клиентско изживяване, базирано на иновации и разработването на услуги, които подкрепят общия ѝ бизнес с ритейлърите. „Ние постоянно инвестираме в създаването на модерни инструменти за нашите партньори, с които да подкрепим техния бизнес и да подобрим изживяването на общите ни клиенти. Това е важна част от ДНК на нашата компания“, казва управителят на БНП Париба Лични Финанси в България Жозе Салойо.

С изцяло онлайн процес за пазаруване над 90% от клиентите получават становище за минута

Заради пандемията клиентите започнаха все по-често да избират и поръчват стоки през интернет и, разбира се, търсят възможност за покупка на изплащане без да излизат от домовете си. БНП Париба Лични Финанси реагира гъвкаво и разработи онлайн базирано решение, което позволи целият път - от избора на стока, през покупката, до подписването на договор и плащането на вноските, да бъде изцяло дистанционно. Този иновативен инструмент може лесно да бъде интегриран в електронните магазини на търговците без да са необходими допълнително програмиране или значителни инвестиции.

Процесът използва доказаната система на банката за индивидуална оценка, благодарение на която над 90% от клиентите получават становище по заявленията си в рамките на една минута. Това прави пазаруването много бързо и пести време както на клиентите, така и на служителите на търговските вериги. „Нашите екипи положиха огромни усилия, за да успеем да създадем изцяло онлайн базиран процес за покупка на изплащане, което помогна както на партньорите ни, така и на клиентите в условията на пандемия. Радваме се, че крайният резултат отговори на пазарните очаквания за модерна и удобна финансова услуга“, споделя Жозе Салойо.

Иновативният процес на БНП Париба Лични Финанси не само дава възможност на десетки хиляди хора да разсрочат плащането на онлайн покупките си, но и отваря вратите към други продукти на банката. Например, клиентите могат директно да кандидатстват за издаване на кредитна карта, с която да платят не само избраната стока, но и да финансират следващи покупки.

Дигиталното подписване на договор пести време на търговците и на клиентите

С цел да направи процеса на покупка на изплащане още по-бърз и удобен, БНП Париба Лични Финанси разработи и въведе иновативен метод, благодарение на който клиентът може да бъде одобрен за кредит и да подпише договор в рамките на по-малко от 20 минути, а стоката да бъде изпратена от търговеца още на следващия ден. Преди въвеждането на тази услуга, процесът отнемаше поне 5 дни. Сега хиляди българи, които желаят да разсрочат плащането на стоката в продължение на няколко месеца, могат да закупят желаните продукти изцяло онлайн.

Хората могат да получат кредит директно в телефона си докато разглеждат уредите в магазина

С цел да предостави допълнителна подкрепа за бизнеса на партньорите си БНП Париба Лични Финанси прави достъпа до потребителски кредити изключително удобен и лесен. Банката за първи път в България предложи потребителски кредит, който може да се получи директно в дигиталния портфейл на клиента. Към момента услугата е налична за потребителите на портфейли на Phyre и телеком операторите. Така те получават достъп до заемен ресурс и могат да покрият плащания или покупки само с няколко клика върху екрана на мобилното си устройство.

С кредитна карта купуваме сега и плащаме после

Иновациите в ритейл сектора могат да бъдат интегрирани и в наглед познати инструменти за плащане като кредитните карти. Още през 2017 година БНП Париба Лични Финанси добави към своите карти функционалността за покупка на равни месечни вноски в рамките на кредитния лимит. Това означава, че хората са предварително одобрени за кредит и могат в рамките на няколко минути да вземат желаната стока на изплащане както във физически магазин, така и онлайн. Така се улеснява целия процес и не е нужно да се  попълват заявки за кредит.

Покупката на равни вноски е само една от иновативните функционалности на кредитните карти на банката, които станаха търсени и популярни с навлизането на новите ритейл трендове, предизвикани от Ковид кризата. Сред тях са „Купи сега, плати после“ с по-дълъг от средния за пазара безлихвен период от 58 дни; „Разсрочено плащане“ – покупка на равни вноски в рамките на лимита на картата и „Частично плащане“ – форма на „Разсрочено плащане“ с първоначална вноска. „С кредитната карта ние предлагаме на българите удобен финансов инструмент, който им позволява да плащат, да пазаруват навсякъде, да се възползват от дълъг гратисен период и безплатни услуги“, казва Жозе Салойо.

Приложението „Дигитална Инфокарта“ е инсталирано на повече от 60 000 смартфона

Друга иновация, която улеснява контакта между клиента и банката, е безплатното приложение за смартфон „Дигитална Инфокарта“. То предоставя 24/7 най-важната информация за кредита – падежни дати, оставаща сума, и т.н.; информира за промоции и осигурява лесен достъп до инструментите за плащане на вноски и до чат-бота на банката. Приложението може да бъде инсталирано в рамките на минута в момента на покупката.

Международни проучвания и локални класации дават на търговците картина на търсенето

Ритейлърите ценят не само иновациите и следпродажбеното обслужване, предоставяни от БНП Париба Лични Финанси, но и подкрепата за изработване на бизнес стратегиите им. Като част от най-голямата финансова група в Еврозоната – BNP Paribas, банката разполага с много информация за развитието на потребителското търсене. Това ѝ дава възможност да сподели с партньорите си своя прочит на процеси, които тепърва се зараждат на местния пазар, което неминуемо подобрява перспективите за развитие на техния бизнес. Пример за такива проучвания е „Обсерватория“, което представя нагласите на потребителите в Европа от 1985 година и „Търговията: Презареждане“ от 2021 г., което очерта пост-Ковид тенденциите в ритейл сектора.

БНП Париба Лични Финанси споделя със своите партньори и много локални данни, базирани на статистиката на банката. Сред тях са популярната класация „Топ 10 на изплащане“, която се изготвя от 2010 година и дава ясна картина на потребителското търсене като класира най-поръчваните модели сред 10-е най-търсени групи продукти на базата на заявленията, подадени към банката. Друго популярно проучване е „Личните финанси на българина“, което представя данни за какво хората използват кредитните си карти.

През последните 20 години БНП Париба Лични Финанси се утвърди като партньор, който, чрез своите иновации и отлично следпродажбено обслужване, помага на ритейлърите да растат. „С навлизането си в България ние променихме ритейл сектора като предложихме удобни финансови решения, с които подкрепихме растежа на бизнеса на търговците и помогнахме на стотици хиляди българи да повишат стандарта си на живот“, казва Жозе Салойо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай