4 съвета за изплащане на вноски по бързи кредити

Бъдете точни и ясни, когато преговаряте с фирмата

4 съвета за изплащане на вноски по бързи кредити | StandartNews.com

Много от клиентите на фирми за бързи кредити си задават въпроса, как да изплащат вноските си по време на извънредно положение, когато десетки, та даже стотици хиляди, останаха без работа. Имайте предвид, че до края на извънредното положение, повечето фирми предлагат индивидуални подходи, с които можете да облекчите плащанията си. Това обаче не означава, че не трябва да обслужвате кредита, който Ви е отпуснат. Вижте нашите четири съвета за изплащане на вноски по бързи кредити, с чиято помощ ще успеете да върнете дълга си и в крайна сметка да останете доволни.

1 – Потърсете съдействие от кредитния Ви консултант

Големите фирми за бързи кредити разполагат с кредитни консултанти на разположение на всеки един клиент. Това е човекът, който се грижи за Вас и обслужването на заема. В случай че заразният вирус Covid-19 е повлиял върху доходите Ви и сте лишени от работното Ви място, трябва да потърсите съдействие от небанковата институция и нейните представители. Асоциацията за отговорно небанково кредитирана (АОНК) предложи пакет от мерки, с чиято помощ да се облекчат вноските по заемите. Кредитните консултанти са запознати с тези мерки, и ще Ви съдействат по всяко време.

2 – Не бъдете безотговорни към дълговете си

Вие можете да предоговорите вашия бърз кредит, може да го разсрочите или да рефинансирате. Каквото и да направите обаче, трябва да сте отговорни, тъй като дължите пари. Нашият съвет е да правите регулярни вноски, за да намалите дължимата сума. Да, ясно е, че ако сте без работа няма как да плащате редовно, но се постарайте да заделяте поне малко от помощи, пенсии, субсидии и други, за да върнете дължимото на компанията за бързи кредити, която Ви е помогнала в тежък момент.

3 – Какво да направите при пълна безизходица?

Ако приемем, че към сегашния момент, не разполагате с никакви средства, е необходимо да осъществите контакт с фирмата за бързи кредити, както и да говорите директно с мениджър или управител. По този начин ще се създаде схема за погасяването на кредита, но е нужно да упоменете, как възнамерявате да продължите живота си и това включва ли план за намиране на нова работа или друг начин за финансиране. Бъдете точни и ясни, когато преговаряте с фирмата.

4 – Не взимайте други кредити, за да покриете стари?

Много хора правят грешката, да теглят нови бързи кредити, за да покрият стари дългове към небанкови институции. Това не е правилно, защото по този начин ще сте длъжник на друга компания, на която също нямате шанс да плащате. По-добре вижте опциите за рефинансиране и удължаване на сроковете, тъй като те ще работят във ваша полза, докато откриете изход от неприятната ситуация, в която сте попаднали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай