2 дни бонус за залози в нета

Достъпът до 27 сайта за хазарт не беше ограничен, въпреки решение на съда

2 дни бонус за залози в нета | StandartNews.com

София. Два дни бонус получиха българите, които залагат в интернет. През изминалите събота и неделя достъпът до сайтове за залагания без лиценз беше възможен, въпреки решението на Софийския районен съд, което задължава доставчиците на интернет да блокират достъпа до още 27 страници за залагания.

Решението е публикувано на сайта на Държавната комисия по хазарта в петък вечерта, като интернет доставчиците трябваше в срок до 24 часа да го изпълнят. Някои от доставчиците обаче не спазиха решението, като вероятно причината се крие в двата почивни дни.

Сайтовете за залози, които трябва да бъдат филтрирани, вече са 49 броя, сред които са глобални портали като williamhill.com, pokerstars.com и betfair.com. Достъпът до първите 22 от тях вече е ограничен. Но във втората партида от 27 доймена без лиценз присъстват и реплики на вече блокирани сайтове като например 283653365.com. Организаторите на залозите, веднага след като бъде блокиран един сайт, може да си направят нов, така че хората да продължават да си залагат.

Всичко това произлиза от новия Закон за хазарта, който беше приет от предишния парламент. Според него всеки организатор на хазартна игра в интернет трябва да получи лиценз, за да може да развива дейността си у нас. Освен това всеки лицензиран сайт трябва да плаща данък на родната хазна в размер на 15% от събраните залози - точно толкова, колкото плащат и офлайн букмейкърите. Липсват обаче наредбите към закона, чрез които да стане възможно лицензирането. Повечето организатори на хазарт пък не искат да плащат този 15%-ов данък и въобще няма да поискат лиценз.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай