158 фирми от страната и чужбина на изложението в Добрич

158 фирми от страната и чужбина на изложението в Добрич | StandartNews.com

Добрич. В последната седмица на август Добрич събира отново водещи фирми и научни институти от областта на селското стопанство в традиционното изложение на "Добрички панаир" "Селското стопанство и всичко за него". До момента заявки за участие има от 158 фирми от страната и чужбина, заявиха от дружеството - организатор на изложението. 24 на сто от компаниите, които ще представят своите продукти ще участват за първи път, уточняват още от "Добрички панаир" АД.

В рамките на най-голямото специализирано изложение фирмите - участници ще представят едрогабаритна техника, прикачен селскостопански инвентар, препарати за растителна защита. Наред с компаниите участие в панаира със свои щандове ще участват Добруджански земеделски институт, Института по почвознание „Никола Пушкаров" от София, Института по земеделие в Стара Загора, като научните работници ще демонстрират най-новите си разработки в услуга на производителите. Със свои презентации ще се включат Националната служба за съвети в земеделието и Търговско-промишлената палата. Специален гост на изложението е водещият руски учен в сферата на биоземеделието Васил Будниченко. Над 15 държави излагат своята продукция чрез представителствата си в нашата страна, директно със свои щандове участват още 2 украински и по една румънска, сръбска и турска фирми, добавят още от "Добрички панаир".

За откриването на изложението, което ще бъде във вторник са поканени земеделският министър проф.д.с.н Димитър Греков, заместникът му Явор Гечев, директорът на ДФ "Земеделие" Румен Порожанов, председателят на Селскостопанската академия доц. д-р Христо Бозуков и други.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай