14 фирми от Благоевград и София в битка за строителен надзор

14 фирми от Благоевград и София в битка за строителен надзор | StandartNews.com

Благоевград. 14 фирми от Благоевград и столицата внесоха документи за изпълнител на обществена поръчка. Тя е с предмет „Упражняване на строителен надзор на строително–монтажни работи по проект: „Зелена и достъпна градска среда в община Благоевград". Имената на фирмите, които кандидатстват по две обособени позиции, бяха обявени днес на публична процедура, която се проведе в сградата на община Благоевград. „Инвестконтрол-99" ООД, „Консултантска инженерна група" ООД, „Нипро-Контрол" ООД, „Гига Консулт" ООД, „Агроводинвест" ЕАД, „Пътинвестинженеринг" АД, „Топ Надзор Консулт" ООД и Обединение „Еко Консулт" са внесли в срок документи по обособена позиция №1. Тя се отнася за изпълнение на строителен надзор за обект: „Рехабилитация на улици и изграждане на велоалеи". По обособена позиция №2 документи са подали фирмите „Инвестконтрол-99" ООД, „Инвестконтрол 2000" ООД, „Консултантска инженерна група" ООД, "Консорциум Нипро - Контрол", „Гига Консулт" ООД и „Пътинвестинженеринг" АД. Тя се отняса за изпълнение на строителен надзор за обект: "Изграждане на паркове".

Целите на проекта са подобряване на физическата и жизнена среда в Благоевград за жители и гости, повишаване качеството на живот, създаване на условия за интегриране на групи в неравностойно положение, подобряване на работната среда и възможностите за мобилност, както и повишаване на местната конкурентоспособност. За да бъдат изпълнени заложените критерии, ще бъдат изградени паркове, нови детски площадки, пешеходни и велосипедни алеи, ще се обнови и подобри архитектурната среда.

Три фирми поискаха ремонта на гимназия

Три фирми подадоха ценови предложения по проект „Ремонт на Благоевградската професионална гимназия". На публична процедура днес в сградата на община Благоевград бяха оповестени и сумите, предложени от кандидатите. 104 814,37 лева без ДДС е офертата на фирма „Растер- юг"ООД, ЕТ „Маргарита- П- Петрун-Костадинов иска 104 620,68лв. без ДДС, а „Алекс Строй" ООД обяви цена от 97 028,44 лв. без ДДС. Всяка от фирмите бе приложила необходимите снижа - списък на пълния брой документи и на основни договори за строителство, препоръки, референции, техническо предложение и технически характеристики на материалите. Критерият, по който ще бъде определен изпълнител, е „Икономически най-изгодна оферта". Основната дейност по ремонтите на двете сгради е възстановяването на покривите им.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай