1 млрд. долара дарява Фейсбук за жилища за бедни

Повечето от жилищата ще бъдат построени в Калифорния

1 млрд. долара дарява Фейсбук за жилища за бедни | StandartNews.com

Компанията Фейсбук обяви, че през следващото десетилетие ще отделят 1 милиард долара за достъпни жилища, повечето от които са за родния им щат Калифорния, съобщи АФП.

Водещата социална мрежа си партнира с губернатора Гавин Нюзъм и други известни филантропи по проекти, които имат за цел да доведат до 20 000 нови жилищни единици за учители, медицински сестри и други "основни работници", според главния финансов директор на Фейсбук Дейвид Уенер.

"Достъпът до по-достъпни жилища за всички семейства е от ключово значение за справяне с икономическото неравенство и възстановяване на социалната мобилност в Калифорния и извън нея", се казва в изявление на Нюзрума на компанията.

"Правителството не може да реши самостоятелно проблемът с достъпността на жилищата. Имаме нужда от други хора, които да се присъединят към Фейсбук, за да се активизират - напредъкът изисква партньорство с частния сектор и филантропията за промяна на статуквото и справяне с кризата на разходите, пред която е изправена нашата държава.", се казва в съобщението на компанията.

В Сан Франциско четиричленно семейство с доход на домакинство от 100 000 долара годишно се счита за нискодоходно, според Уенер.

"Научихме, че производството на жилища на достъпни цени в целия спектър на доходите е проблем в Калифорния и трябва да бъде решен чрез партньорства, които обединяват компании, общности, организации с нестопанска цел и политици в цялата страна, за да се намерят творчески решения.", каза Уенер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай