Петък,

Велчев: Важно е как ще използваме парите

От: Мартина Суботинова -
2340
Велчев: Важно е как ще използваме парите
A
A
A

"По-важното не е дали ще стигнат парите, те ще стигнат и до населението, и до бизнеса под една или друга форма, след като ни бъдат дадени. По-важното е за какво ще се използват тези пари и дали това ще доведе до дългосрочна конкурентоспособност на българската икономика. Не е важно просто да компенсираме бизнеса за загубите от пандемията, а е важно как ще построим българската икономика оттук нататък, за да растем по-бързо и да настигаме по-бързо нивото на ЕС".

Това каза в следизборното студио на bTV бившият финансов министър Милен Велчев.

„Крайният срок на този проект за план е 30 април, но това не е твърд срок, който не може да бъде просрочен, защото в условията на следизборна обстановка у нас можем да очакваме известна толерантност. Бих препоръчал и на правителството, и на Народното събрание да оторизира правителството да внесе последния вариант на плана колкото може по-скоро, преди крайния срок, защото след това ще имаме възможност да го редактираме и променяме”, допълни Велчев.

„Мисля, че ключово е какво ще бъде мнозинството в действащото Народно събрание, което ще може да излъчи стабилно правителство. Дали ще бъде това Народно събрание, или следващото Народно събрание след предсрочни избори, по-важното е да е работещо правителство и да гледа напред, да е готово да направи необходимите реформи, за да е конкурентоспособен българският бизнес”, каза още Милен Велчев.


Всички новини от категория Икономика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com