Германци искат да купят „Идеал Стандарт“

Това е един ог големите концерни с централа в Метлах

Германци искат да купят „Идеал Стандарт“ | StandartNews.com

Германската семейна компания Villeroy & Boch AG обмисля придобиването на групата Ideal Standard, която притежава заводи и в България. Това съобщиха от немската компания. Оценката на групата, която е производител на санитарна керамика, е в начален етап и за момента не е взето никакво обвързващо решение дали да се пристъпи към започване на процес по придобиване. Не са обсъждани и финансови параметри на евентуалната сделка.

 Villeroy & Boch е един от водещите производители на керамични продукти.Централата на семейната фирма е в Метлах, а работи в 125 държави. 853 милиона евро е оборотът й за 2018 година.

"Идеал Стандарт - Видима" е част от групата на Ideal Standard International, която има 18 завода в 9 страни. Компанията у нас е основана през 30-те години на миналия век като в момента развива дейност под две отделни марки - Vidima и Ideal Standart.

Дружеството има производствени база в град Севлиево и в село Граница, където работят 3200 души. В тях се правят различни продукти за баня и санитарни помещения.

Двата завода произвеждат 6 милиона изделия годишно и  са сред най-големите производители на смесители за батерии в света.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай