Канал 3 смени собствеността си

Канал 3 смени собствеността си | StandartNews.com

София. Телевизията Канал 3 е продадена, съобщи в ефир директорът й Сашо Диков. Новият собственик е „Медийна инвестиционна организация" АД със собственик Мария Опренова. По думите на Диков тя е била шеф на рекламата в големи фирми като Мтел и HBO. Сделката е финализирана и до дни документите ще бъдат публикувани в Търговския регистър.

Опренова е съпруга на Любомир Минчев, собственик в „Телелинк". По думите на Диков финансирането на сделката е изцяло по линия на семейните финанси.

"Тази компания няма връзка с каквито и да било групи, групировки, олигарси или каквото се сетите. Става дума за фирма с изключително висока репутация", каза Диков.

Той допълни, че му е предложен „изключително изгоден и предизвикателен договор за 3 години". Сашо Диков ще остане директор на телевизията. „Имаме огромното желание да развием и обогатим програмата", допълни той.

Заедно с това има планове Канал 3 да се премести в хотел „Радисън" срещу Народното събрание. Хотелът е собственост на кумеца на Диков Спас Русев. Русев пък е бил съдружник с Любомир Минчев в „Телелинк", но миналата година Минчев изкупи дела на партньора си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай