ТЕЦ-Сливен: Пожарът е овладян, ще работим по установяване на точните причини за възникването му

ТЕЦ-Сливен: Пожарът е овладян, ще работим по установяване на точните причини за възникването му | StandartNews.com

Във връзка с избухналия пожар на територията на Топлофикация Сливен, бихме искали да дадем известна яснота относно причините и да разсеем всички съмнения, които биха породили спекулации по повод случилото се.
Вечерта в понеделник в обособен склад, в който се съхраняват бали за слама възникна пожар и поради силният вятър огънят се разпространи изключително бързо и овладяването му беше трудно. Вероятно балите са се самозапалили. Предполагаме, че поради ураганният вятър в близко разположени проводници високо напрежение са се получили искри, които са попаднали в балите и оттам са се възпламенили. Точните причини предстой да бъдат установени и анализирани.
Цяла нощ съвместно с пожарникарите, както и наша техника, се опитвахме да обезопасим периметъра, за да не позволим на пламъците да се разпространят из Предприятието и съседните зони.

Пожарът вече е изцяло овладян и не съществува опасност. Искаме да изкажем огромната си благодарност на всички, които пркараха цялата нощ, в опити за потушаването му. Поривите на вятъра бяха над 100км/ч и това превърна гасенето на огъня в изключително трудна задача.
Информираме, че няма пострадали и ранени при пожара хора, както и не са засегнати сгради.
Работата на Топлофикация Сливен не е възпрепятствана от събитията от тази нощ и всички съоръжения работят в нормален режим.
Към момента продължават действията по установяване на причините за случилото се.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай