Четвъртък,

ТЕЦ-Сливен: Пожарът е овладян, ще работим по установяване на точните причини за възникването му

От: Администратор -
ТЕЦ-Сливен: Пожарът е овладян, ще работим по установяване на точните причини за възникването му
A
A
A

Във връзка с избухналия пожар на територията на Топлофикация Сливен, бихме искали да дадем известна яснота относно причините и да разсеем всички съмнения, които биха породили спекулации по повод случилото се.
Вечерта в понеделник в обособен склад, в който се съхраняват бали за слама възникна пожар и поради силният вятър огънят се разпространи изключително бързо и овладяването му беше трудно. Вероятно балите са се самозапалили. Предполагаме, че поради ураганният вятър в близко разположени проводници високо напрежение са се получили искри, които са попаднали в балите и оттам са се възпламенили. Точните причини предстой да бъдат установени и анализирани.
Цяла нощ съвместно с пожарникарите, както и наша техника, се опитвахме да обезопасим периметъра, за да не позволим на пламъците да се разпространят из Предприятието и съседните зони.

Пожарът вече е изцяло овладян и не съществува опасност. Искаме да изкажем огромната си благодарност на всички, които пркараха цялата нощ, в опити за потушаването му. Поривите на вятъра бяха над 100км/ч и това превърна гасенето на огъня в изключително трудна задача.
Информираме, че няма пострадали и ранени при пожара хора, както и не са засегнати сгради.
Работата на Топлофикация Сливен не е възпрепятствана от събитията от тази нощ и всички съоръжения работят в нормален режим.
Към момента продължават действията по установяване на причините за случилото се.


Всички новини от категория България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички