Музикантите от БНР с тъпани и гайди под прозорците на финансовото министерство

Музикантите от БНР с тъпани и гайди под прозорците на финансовото министерство | StandartNews.com

За втори пореден ден четирите музикални състава на БНР излязоха на протест с искане за по-високи заплати. Този път те се събраха под прозорците на финансовото министерство.

„От 22 години работя в БНР. Протестираме за по-достойно заплащане, за внимание от страна на управляващите към нас, защото това вече е нетърпимо. От 2004 г. заплатите в музикалните състави на БНР не са променяни. Ние живеем на ръба на мизерията с 630 лв. заплащане, което е обидно в днешно време и е твърде лицемерно от страна на управляващите да говорят за европейски ценности при положение че в една европейска страна като България с богати традиции и история, култура, музика и постижения във всички области, сме на това положение", коментира музикантът Недялко Недялков.

„Да бъдеш музиканта това не е професия, а призвание. Културата е важна за всички", каза музикантът Явор Желев.

„Ако управляващите нямат потребност от нашето изкуство, обществото има. И за да го докажа, каня и президента Румен Радев, и министър-председателя Бойко Борисов на 27 април от 19:30 ч. в зала „България" да видят как се случват нещата, защото залите са пълни. А това означава, че хората имат интерес и уважават нашето изкуство", добави музикантът Недялко Недялков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай