Борисов официално подаде оставка

Борисов официално подаде оставка | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов внесе в Народното събрание оставката на ръководеното от него правителство. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

В писмото си до народните представители премиерът заявява, че Министерският съвет ще продължи да изпълнява функциите си до избирането на ново правителство и ще осигури приемственост в управлението на страната.

Припомняме, че вчера Бойко Борисов хвърли оставка. Депозираме я в първия работен ден на парламента и оставаме в него, но като опозиция, съобщи лидерът на ГЕРБ час, след като стана ясно, че кандидатпрезидентската двойка на партията Цецка Цачева и Пламен Манушев губи катастрофално изборите.

Има ново мнозинство - БСП, ДПС и ДСБ, могат да си направят кабинет и без нас. Ще подкрепяме всички техни политики, които смятаме да правилни. Ако нямат кворум, ще им го осигурим, очерта Борисов линията на поведение на партията му оттук нататък. Той съобщи, че след като подаде оставка и се завърти рулетката на ново правителство, ГЕРБ ще върне мандата, който по право и се пада като първа политическа сила.

Той бе категоричен, че ГЕРБ няма да участва в никакво правителство в това Народно събрание, независимо дали е с мандата на БСП или на патриотите. На въпроса не би ли бил съгласен финансист № 1 Владислав Горанов да се включи в евентуален кабинет с мандата на Патриотичния фронт, за да се приеме бюджетът за следващата година, Борисов отсече: "Те си имат Чобанов". А след това с усмивка добави, че всеки от министрите му е самостоятелна личност и може, ако иска, да се включи в следващ кабинет. Реакцията на министрите зад гърба му обаче показа, че това едва ли е възможно. Президентът Росен Плевнелиев да поиска от БСП списък на министри за служебното правителство, призова Борисов.

Очаквайте подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай