СЗО с препоръки за ваксинация на деца

Световната здравна организация (СЗО) актуализира своите насоки за ваксинация срещу коронавирус

СЗО с препоръки за ваксинация на деца | StandartNews.com

Световната здравна организация (СЗО) актуализира своите насоки за ваксинация срещу коронавирус с добавяне на клауза за деца и юноши. Актуализираната версия е публикувана на официалния уебсайт на СЗО, съобщава БГНЕС, позовавайки се на ТАСС.

"При деца и юноши по правило заболяването протича по-леко, отколкото при възрастни, така че ако не са в група с по-висок риск от тежък ход на коронавирус, те могат да не бъдат ваксинирани толкова спешно, колкото възрастните хора, хората с хронични заболявания и медицинските работници", се казва в документа.

В същото време той подчертава, че са необходими повече данни за употребата на различни ваксини сред децата, за да се предоставят общи препоръки за ваксиниране сред по-младите възрастови групи.

Насоките също така отбелязват, че стратегическа консултативна група на СЗО е стигнала до заключението, че ваксината, разработена от "Pfizer" и "BioNTech", е подходяща за употреба от хора на възраст над 12 години.

Съобщава се, че СЗО актуализира препоръките си, когато се появят нови доказателства от изследвания или епидемиологичната ситуация изисква промяна в политиката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай