Сряда,

Николова: Документите за Алекс са подправени

476
Николова: Документите за Алекс са подправени
A
A
A

Родителите няма да спрат да търсят истината. Според нас извършената проверка е компрометирана и опорочена, тъй като се базира на документи, които са преправяни. Първата епикриза, която е дадена, е без диагноза, няма и подпис на анестезиолог, а той е бил през цялото време до детето. Това заяви София Николова, адвокат на семейството, чието 3-годишно дете почина заради забавено лечение в три болници, предава bTV.

Втората епикриза излиза с вярно с оригинала, при нея обаче съдържанието е съвсем различно с първата епикриза. Това разминаване говори, че е налице някакво съмнение - че има истина, която се опитва да бъде покрита, допълни тя и поясни, че в другите документи няма разминаване, но пък има поставена различна диагноза.

В продължение на 12 часа детето не е било лекувано, не му е било оказано адекватна медицинска помощ. В момента тече разследване, има образувано досъдебно производство. Всички тези неща будят съмнения за подправяне на епикризата, за да бъде избегната наказателна отговорност, каза още Николова.


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com