Мизерни условия в болница отвратиха пациент

Мухъл и марсотия властват в болницата в Дупница

Мизерни условия в болница отвратиха пациент | StandartNews.com

Трагична обстановка в отделение на общинската болница в Дупница засне мъж, който е бил поставен под карантина там със съмнения за коронавирус. Той публикува два клипа в социалните мрежи, които предизвикаха вълна от коментари и недоволство, съобщи БНТ.

Вчера са приети двама пациенти със съмнение за коронавирус в Дупница. Единият е на 26 години от Кочериново, а другият е на 49 години от Дупница. На 8-9 март са преминали през "Калотина", дошли са от Италия, имат грипоподобни оплаквания, заради което са приети под карантина.

Относно състоянието на пневмо-физиатричното отделение, от което са и кадрите в социалните мрежи, медицинският директор на болницата в Дупница д-р Крум Бонев каза, че предстои ремонт, но за момента той не може да се осъществи. Въпреки че гледката е нелицеприятна, не е опасна за пациентите, категоричен беше той.

Директорът каза още, че в инфекциозно отделение няма да се приемат хора с положителни проби за коронавирус. Такива ще бъдат приемани в ортопедичното отделение. Ако не достигат леглата, ще бъде спряна дейността и на психиатричното отделение и там също ще бъдат настанявани пациенти. "Има 13 легла за хората под карантина", заяви още той. "Условията в тези отделения са много добри", категоричен беше той. Той каза, че имат всичко необходимо като предпазни средства, за да посрещнат първи пациенти, като бързи тестове за коронавирус се очаква да пристигнат утре.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай