Вторник,

Мариета Сивкова: Ще премахнем таксите за детските градини в Ямбол

От: Администратор -
1009
Мариета Сивкова: Ще премахнем таксите за детските градини в Ямбол
A
A
A

- Г-жо Сивкова, как ще създадете по-добри условия за живот на хората в Ямбол?

- Програмата, която предлагаме, е съобразена с левите стандарти и е със социална насоченост. Конкретните ангажименти, които ще изпълним през 4-годишния мандат на управление, реално ще облекчат бюджета на семействата в Ямбол, като направим безплатна млечната кухня и премахнем таксите в яслите и детските градини за всички деца. Ще подпомогнем семействата и с еднократна финансова помощ при раждане на дете. В нашия град се въведе Синя зона, която допълнително ограбва хората и вече целият град недоволства срещу намерението на общината да разшири обхвата й. Ние от БСП сме наясно, че Синя зона на град като Ямбол не е нужна и ще я премахнем. Друг проблем, който ще решим, е свързан с паркирането в кварталите. Управлението на ГЕРБ в Ямбол премахна гаражите на хората, без да се направят зони за паркиране. В социалните ни приоритети, които ще направят живота на хората по-лек, са още създаване на Солидарен фонд за подпомагане на скъпоструващи лечения, защото на мен лично ми е много болно, когато наши съграждани буквално просят за здравето на техен близък.


- Най-големият проект – за водния цикъл на Ямбол, е в застой. Какви мерки предвиждате, за да го реализирате?

- Проблемите на този проект са няколко и то доста големи. Едно, че е в застой, второ, че от 90 млн.лв са разплатени 30% и трето, има съмнения, че заради некачествено извършени строителни работи ще има проблем при експлоатацията му. Вече втора година един от големите квартали на Ямбол - кв."Каргон", е разкопан и хората газят в кал, линейките трудно и много бавно достигат до гражданите, а такситата дори отказват поръчки. За да реша този проблем, първото,което ще направя като кмет, е реален анализ на физическото състояние на обекта, ще набележа мерките за отстраняване на дефектите и бързата им реализация. И всичко това в един кратък срок.

- Как ще спрете изтичането на млади хора от града? С какво Ямбол може да стане привлекателен за инвеститорите?

- За един млад човек е важно да има условия за професионална реализация. За съжаление нашият град вече 8 години не може да се похвали с нови инвестиции и точно това е причината младите да напускат Ямбол. Като кмет на Ямбол заедно с моя екип ще лобираме на всички бизнес форуми, за да привлечем инвеститори и да се открият нови работни места. Младите хора са нашето бъдещето и колкото и клиширано да звучи, това е истината и аз ще заложа на млад екип и много млади хора в администрацията.

- С какво предлаганата от вас лява политика за управление на общината е по-добра от тази на десните ви конкуренти?

- Лявата политика винаги е по-добра от дясната, защото защитава интересите на всички хора. Лявата политика решава малките проблеми, засягащи много хора. Левицата винаги е защитавала трудещите се, майките, възрастните хора, интелектуалците. Нашата лява политика ще намали данъците за превозните средства и такса смет,които бяха увеличени от дясното управление на ГЕРБ в Ямбол. Това, с което може да се похвали дясното управление в Ямбол, не облекчава живота на хората, защото новият център, парка, Безистена не са съществен индикатор за развитието на града. Нуждите на ямболци са други и аз имах възможност да ги усетя и разбера през този един месец в кампания. Срещнах се с много хора очи в очи, разговаряхме и заедно търсихме решение на техните проблеми и проблеми на Ямбол. Такова ще бъде управлението на БСП в Ямбол – с хората и за хората. Друга важна разлика между предлаганата наша лява политика и дясното 8-годишно управление на града е, че като кмет ще имам приемен ден за всички граждани и изнесени приемни по квартали.

- Участвала сте в много инфрастуктурни проекти, финансирани от ЕС. Кой е най-мащабният от тях?

- Да, вярно е. Ръководила съм проекти на обща стойност над 30 млн.лв., като най-големият от тях е изграждане на канализация и пречиствателна станция в с. Тенево, което ми дава увереност, че ще завърша успешно и водния цикъл в Ямбол

- Ще успеете ли да се сработите с централната власт като кмет, излъчен от опозицията?

- От моя страна не виждам проблем. Като кмет на Община Ямбол няма да деля хората според техните партийни убеждения. За мен проблемите на Ямбол и тяхното решаване са най-важни и разчитам на диалог и отговорно отношение от централната власт. Кметът е кмет на всички граждани!

- Каква е вашата позиция към референдума за електронно гласуване?

- Това е една много добра възможност за участие в изборите на живеещите извън България наши съграждани.


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички