Мангъров упорит! Ето какво ни обеща

Минаваме всички през вируса и край на пандемията

Мангъров упорит! Ето какво ни обеща | StandartNews.com

В момента се намираме на върха на новата вълна. Това каза пред "Фокус" инфекционистът доц. Атанас Мангъров. "Нещата се задържат някъде на около между 3000 и 3500, като засега не се сбъдват тези прогнози за 10 000 и повече случаи на ден.

Т.е. става това, което се очаква.Този вирус ще мине през цялото население, независимо дали е ваксинирано, или не", заяви инфекционистът.

Виждате, че главният държавен здравен инспектор е с две ваксини, не сваля маската и е с COVID-19", посочи той.

Според доц. Атанас Мангъров мерки не са нужни, защото и с тях и без - вирусът следва хода на своето разпространение и за момента не се наблюдава нищо екстремно.

Той уточни, че е запознат с медикамента за лечение на коронавирус, за който здравният министър д-р Стойчо Кацаров уточни, че се правят опити да се внесе в България.

"Някои от личните лекари и особено тяхното ръководство забравиха медицината и започнаха да искат неща, които са неосъществими", каза инфекционистът относно настояването на личните лекари за пълен локдаун в София.

Във връзка с противогрипните ваксини специалистът уточни, че всеки, който иска да си постави такава, е хубаво да го направи колкото може по-рано, преди настъпването на грипния сезон и подчерта, че няма нужда да се чака, ако сме си поставили ваксина за COVID-19, защото двете са съвместими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай