Лекари от Пазарджик спасиха французойка

Девойката се дърпала като видяла болницата, но операцията минала успешно и гя си променила мнението

Лекари от Пазарджик спасиха французойка | StandartNews.com

Лекари от МБАЛ-Пазарджик спасиха живота на 26-годишна французойка. Тя е от град Лил. Младата жена пристигнала в Пазарджик по международен проект, но постъпила по спешност в болницата преди седмица със силни болки в корема, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.

Медиците от Спешно отделение настояли тя да бъде хоспитализирана, но французойката на два пъти отказва като видяла, че условия са доста по-различни от тези във френските болници.

След консултация с хирург и направените изследвания обаче се оказало, че се налага спешна операция заради перфорация на стомашна язва и дифузен перитонит.

Лекарите убедили фронцузойката, че ситуацията е животозастрашаваща и най-накрая тя се съгласила.

 „Такава ситуация на 100% завършва със смърт, ако не се реагира по спешност и не се извърши операция“, коментира началникът на Хирургично отделение д-р Георги Стоилов, който лично ръководил операцията, която се оказала успещна, а 26-годишната французойка вече е изписана от болницата. Предстоят ѝ няколко посещения в Хирургично отделение за контролни прегледи преди да се завърне във Франция.

Благодаря на колегите, които ми помогнаха за успешната операция, заяви д-р Стоилов и посъветва болните да имат повече доверие в лекарите и техните съвети.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай