Лекар светило с жестока атака към антиваксърите

Те са заплаха за националната сигурност

Лекар светило с жестока атака към антиваксърите | StandartNews.com

"Хората се страхуват да отидат на преглед и се получава усложнение на основното им заболяване. От 3 до 12% от прекаралите COVID-19 след това имат и сериозни сърдечни усложнения. Мерките са лежерни, трябва по-сериозен контрол. Куца ни логистиката, за да има повече трансплантации, доверието на един болен е 50% от лечението му", каза пред Монитор кардиологът проф. Генчо Начев.

"Пациент трябва задължително, след като е преборил коронавирусната инфекция, да се прегледа от кардиолог. Трябва да се пуснат лабораторни изследвания, да се види не само по отношение на сърцето, но дали и други органи не са засегнати. Трябва поне една кардиограма да се направи, както и една ехокардиография. Ако се види, че има промени или пък има и симптоми, трябва да се мисли или за ЯМР, или за коронарография, скенер и т.н.

Тук като влезеш в заведение, те питат дали имаш сертификат и ти казваш „да, имам”, показваш телефона и никой не гледа дали е твой този сертификат и дали е на твое име, не ти иска лична карта да се провери дали си ти.

В една съседна Гърция този контрол е много по-строг. Освен това виждам как много хора се разхождат без маски в затворени помещения, не се спазва и физическата дистанция. Въобще не се спазват въведените мерки.

Те са правилни, но са лежерни, трябваше да са много по-сериозни. Трябва да се знае, че тези, които говорят срещу ваксинацията и мерките, те заплашват националната сигурност на страната. Това трябва да се знае!", казо още проф. Начев.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай