Лекар - има пълна каша на ковид и грип в момента!

Много хора с объркващи симптоми

Лекар - има пълна каша на ковид и грип в момента! | StandartNews.com

„Залети сме от хора със симптоми, има и вирусна вълна в момента. Много са болните, ние не можем да ги разделим кои са болни от COVID и кои от грип.Симптомите се припокриват, въпреки че клиничната картина е различна”, заяви в ефира на „Събуди се” доктор Георги Миндов - председател на Софийското дружество на общопрактикуващите лекари.

„Аз наблюдавам, че всеки ден има нови случаи. Другото, което забелязвам, е, че тестовете не са меродавни. Хора с категорични симптоми на COVID излизат отрицателни”, сподели той.Лекарят разказа за случай на семейство, в което първо се разболява жената. Тя е била с положителен тест.

След няколко дни симптоми проявява и съпругът й, но е с отрицателен тест.„Аз нямам обяснение. Или първият тест е бил фалшиво положителен, или вторият – фалшиво отрицателен. Някъде има грешка в системата.

Има много хора, които въобще не стигат до тестове. Има родители на деца, които масово отказват да тестват детето си. Нараства броят на заболелите, София вече минава в тъмночервената зона, случаите плавно пълзят нагоре.

Надяваме се този тренд да се обърне, но кога ще стане, дали сме в началото или края на вълната, никой не може да каже”, добави д-р Миндов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай